35mm Film Tips

Afbeeldingen maken op 35mm film is een hoofdbestanddeel van zowel amateur-als professionele fotografie al enkele decennia. Film biedt een grote mate van creatieve vrijheid , drukkwaliteit, en artistieke controle voor de fotograaf . Het is flexibel , gemakkelijk te verkrijgen , en de kosten zijn laag in vergelijking met digitale . Verwerking kan zo simpel zijn als het laten vallen van de afgewerkte rol bij de lokale drogisterij , en film foto's kunnen in een digitaal formaat worden verwerkt door de meeste verwerking verkooppunten - het geven van digitale kwaliteit beelden zonder digitale prijzen. Film Speed ​​

Een van de grote voordelen van 35mm film is dat het komt in een waaier van gevoeligheden . Filmgevoeligheid , ook bekend als de ISO-waarde , duidt hoe gevoelig een stuk van de film is te licht . Wanneer ze worden blootgesteld , zal een hoge ISO film sneller reageren op licht dan een lage ISO . De meeste retailers zal uitvoeren ten minste 200 en 400 ISO film; deze worden soms aangeduid als "buiten" en " binnen ". 200 ISO minder gevoelig voor licht , en het is minder waarschijnlijk worden overbelicht in de volle zon . Toch kan de film worden gekocht in ISO zo laag als 50 met Fuji RVP , en zo hoog als 6400 met Kodak T-Max . De meeste camera winkels zal uitvoeren hoge en lage ISO- films , waarvan sommige zijn kwetsbaar en moeten worden gekoeld . Een fotograaf kan dan vol vertrouwen voor te bereiden op alle lichtomstandigheden door te weten hoe de juiste ISO kiezen .
Verlichting

Net zoals er verschillende film snelheden , zijn verschillende films ontwikkeld gevoelig voor verschillende licht. De drie categorieën van 35mm film die het meest voorkomen zijn kleur reversal film , kleur positief film , en zwart-wit film . Kleur achterstevoren is ook bekend als een " negatieve " of " kleur reversal " en is de meest gebruikte consument film. Deze film is bekleed met cyaan , magenta en gele kleurstoffen . Elke kleurstof reageert op een specifieke golflengte van licht . Deze cyaan , magenta en gele kleurstoffen zijn omkeringen ( tegengestelde kleuren ) van de basiskleur spectrum van rood , groen en blauw . Afgedrukt , wordt het beeld omgekeerd in de " positieve " kleurenspectrum en het beeld verschijnt als normaal.

Kleur positieve film algemeen bekend als diafilm . In dit geval , de kleurstoffen op de film zijn rood , groen en blauw , het creëren van een gewaarmerkt afschrift van de scène op het stuk van de film . Als een dia wordt ontwikkeld , geen verdere bewerking gebruikt om de kleuren te veranderen aangezien het dan getoond door licht en vergroting . Diafilm heeft een grotere speelruimte voor fouten dan kleur reversal film.

De laatste gemeenschappelijke verscheidenheid van de film is zwart-wit . Dit komt in twee soorten ; E6 en C41 verwerking. Deze hebben betrekking op het type proces dat wordt gebruikt om de film te ontwikkelen . E6 is specifiek voor alleen zwart-wit film en "waar" is zwart-wit film ; C41 verwerking op dezelfde wijze kleurenfilm voltooid verwerkt . Dit verschil kan resulteren in tinten en boventonen die de fotograaf kan kiezen om te gebruiken in hun voordeel. Zwart-wit film , wanneer ze worden afgedrukt , creëert een monochroom beeld .
Verzorging en voeding

Terwijl film vooruitgang is geboekt sinds de invoering van rolfilm , film nog relatief kwetsbaar. Het moet met zorg behandeld worden om de kwaliteit van de beelden te bewaren .

Film is lichtgevoelig , moet de fotograaf ervoor te zorgen dat het nooit onnodig wordt blootgesteld aan licht . Dit kan variëren van technieken zoals het laden van de camera in een donkere kamer om eenvoudige handelingen zoals ervoor zorgen dat de film volledig is teruggespoeld voordat u de camera weer . Hoge ISO films hebben een dunnere onderlagen en veel gevoeliger dan andere films . Deze films moeten met zorg worden behandeld en zeer delicaat geladen , of ze zullen scheuren .

Bij het kiezen van film , controleert u de vervaldatum op de doos . Verlopen film kunnen wat kleur gevoeligheid te verliezen of hebben een ongewenste kleurzweem . Het opslaan van film in een koele, donkere plaats, zoals de koelkast zal de houdbaarheid te verlengen .