Hoe maak je een Life -Size Trebuchet met bouwplannen Bouwen

Bouwen trebuchets - een soort katapult - is uitgegroeid tot een steeds populairder hobby , vooral in de afgelopen jaren . Historische romans , films en nationale evenementen zoals de Punkin Chunkin Festival in Nassau , Delaware blijven tot de verbeelding van houtbewerking hobbyisten roeren. Misschien heb je al bouwde een paar model -size trebuchets die overal tot 36 centimeter hoog te staan ​​van 16 centimeter . Nu bent u klaar om de sprong te wagen en het opbouwen van een leven - size model , misschien een stuk van het veld artillerie , te beginnen op een hoogte van 6 meter . Om een trebuchet te bouwen, moet je in staat zijn om een tafel te gebruiken zag , lintzaag en macht drill.Things je nodig hebt
veiligheidsbril
Tafelcirkelzaag
Band zag
11 vier - door - fours , 6 meter lang
Steekbeitel , 1 inch breed
Mallet
boormachine
Rijden beetje , kruiskop
Box van dekschroeven , 3 cm lang
2 stuks van dimensionale hout , 3/4 centimeter dik met 8 cm breed en 6 meter lang
Wood restjes
doos spijkers
Hammer
Keyhole bit , 2 1/2 inch diameter
Sleutelgat bit , 1 inch diameter
hout raspen , diverse
4 rechte haakjes , 2 cm lang
Box van hout schroeven 1 /2 inch lang
Box van dekschroeven , 5 cm lang
Kompas
Dimensional hout , 1 cm dik , 3 1/2 cm breed, 6 meter lang
Multiplex, 3/4 cm dik , 4 meter bij 2 meter : Houten pluggen , 1/2 inch x 2 inch
5 bouten , 4 centimeter lang
Box van wasmachines
5 metalen moer
Box van 3/4 inch oog haken
Nylon touw , 20 meter lang
Denim doek , 1/2 yard
kattenbakvulling , £ 50
Toon meer instructies
Onderzoek naar het ontwerp en het opstellen het bouwplan
1

Kies het ontwerp dat bij u past het beste . Een paar jaar geleden , iets over trebuchets vinden was vrij moeilijk , maar deze dagen zijn er veel websites en een aantal boeken die gedetailleerde bouwplannen bieden . Kopen van 2

ontwerp van de trebuchet de voor-, zij -en bovenaanzicht . De tekening dient op schaal . Op deze manier krijgt u een duidelijk idee wat het afgewerkte project eruit komt te zien en hoeveel ruimte er zal verblijven .
3

Ontwerpplannen voor elk van de componenten van de trebuchet hebben . Een trebuchet bestaat uit zes basiscomponenten : . Basisframe , staanders , baan , swingarm , contragewicht emmer en sling
Bouwen aan het basisframe
4

Doe je veiligheidsbril . Snijd drie vier -by - fours tot een lengte van 4 meter op uw tafel zag . Leg de overgebleven 2 - voet stukken aan de zijkant. Een van de vier - voet stukken is het basisframe van de voorkant , een ander zijn rug en de laatste de centrale parallel brace .
5

Snijd de overgebleven 2 meter stukken in vier 1 - meter lange stukken op de tafel zag . Snijd een vier - door - vier in twee 4 meter lange stukken. Plaats een van hen aan de kant. Snijd de resterende een in vier 1 meter lange stukken. Je hebt nu acht 1 voet lange stukken van vier bij vier . Stel het frame van de tafel zag om een ​​hoek van 45 graden . Snijd beide hoeken van elk 1 meter stuk zodat je acht trapeziums met een 1 meter lange basis. Dit zijn hoeksteun braces het basisframe 's .
6

terug het frame van de tafel zag om de oorspronkelijke instelling . Hoogte van het blad tot 1 3/4 inch. Dat is een half vier bij vier van de breedte . Snijd de 4 meter lange stukken op 3 1/2 cm en 44 1/2 cm . Het frame zal worden samengesteld met ronde gewrichten , zodat je niet de hele weg dwars door het hout. Maak vier snijdt in de 6 - voet lengte : 3 1/2 cm , bij 34 1/4 inch, op 37 3/4 inch en op 68 1/2 cm . Maak drie extra bezuinigingen op gelijke afstanden tussen de twee sneden in het centrum. Punch-out die centrale delen met het hout beitel en hamer.

Stel hek van de band zag tot 1 3/4 inch. Snijd de uiteinden van de 4 - voet en 6 - voet lengte , zodat het eind van elk hout heeft een L - vormige gedeelte uitgesneden . Alle L - vormen moeten aan dezelfde kant .

Plaats
7 kanten het basisframe 's op de top van de voor-en achterkant eindstukken en de centrale parallelle ondersteuning . Bevestig een kruiskop boor om je boormachine en zet elke verbinding met vier 3 -inch dekschroeven . Plaats de diagonale steunen bij de hoeken het basisframe en aan elke zijde van de centrale parallelle steun . Zet elke diagonaalschoor met 3 - inch dekschroeven .
Gebouw de Runway
8

Stel hek de tafel zaag tot 4 centimeter . Op de tafel zag , snijd een van de dimensionale sjokt lengte . Deze twee platen zijn de zijkanten van de baan is .
9

Maak potloodstrepen op de voorkant het basisframe 's , rug en centrale parallelle ondersteuning op exact 20 inch en 28 inch . Lijn de 8 inch breed dimensionale hout met de potloodstrepen . Zorg ervoor dat het precies parallel met zijden het basisframe 's . Dit is van cruciaal belang om de nauwkeurigheid van de afgewerkte trebuchet 's . Bevestig deze aan het basisframe met dekschroeven .
10

Snijd zes rechthoekige vierkanten met 4 inch zijden van uw hout kladjes . Beveilig deze driehoeken met spijkers aan de kant landingsbaan stukken op 2 inch , 36 inch en 70 inch. Zorg ervoor dat de juiste hoeken zijn allemaal aan dezelfde kant .
11

Plaats de zijde landingsbaan stukken tegen de 8 inch breed dimensionale hout. Bevestig de driehoekige steunbeugels aan het basisframe met spijkers .
Buiding en beveiligen van de staanders .
12

Snijd zes stukken van vier bij vier centimeter tot een lengte van 2 , feet 9 inches op de tafel zag . Leg twee van deze stukken aan de zijkant. Dit zijn de staanders . De andere stukken zijn voor de ondersteuning braces . Stel hek de tafel zaag in een hoek van 135 graden . Snijd de steun beugels langs de bovenkant . Stel hek de tafel zaag in een hoek van 64 graden . Snijd de steun beugels langs de onderkant .
13

Teken een potlood lijn aan de bovenkant van elke staander ondersteuning op 1 3/4 inch. Dragen die lijn dan aan elk van de zijden van de steun van . De lijn moet drop-down 1 3/4 inch. Markeer het eind van elke regel met "X" . Bevestig een boor om uw boormachine . Boor dwars door het hout , zorg ervoor dat u een analyse door het centrum van elk "X. " Val het sleutelgat beetje aan de boor . Met behulp van het gat dat je net geboord als piloot , boren zo diep in het hout als je kunt van beide kanten . U zult niet in staat zijn om volledig dwars door het hout . Pons het centrum met de hamer . Verwijder alle splinters met het hout raspen .
14

Maak een potlood lijn over het bovenste gedeelte van de staander bij 1 3/4 inch. Dat is halverwege de cirkel die u gewoon doorgestoken . Knip het bovenste gedeelte op de band zag langs deze lijn
maken van de As-en Swinging Arm
15

Teken een " X " over elk uiteinde van uw 4 . - voet vier bij vier . Met het kompas , trek een 1 1/4 inch cirkel in het midden van elke "X. " Trek een potloodlijn 3 1/2 cm van elk uiteinde over alle vier zijden van het hout . Snij een achthoekige vorm rond de omtrek elke cirkel om de 3 1/2 inch lijn . Pons de stukken rond de achthoek met de beitel en hamer . Rond de randen met de houtraspen zodat u perfect 3 1/2 inch cilinders aan elk uiteinde.
16

Stel blad de tafel zaag tot een hoogte van 1 3/4 inch. Bezuinigen op 21 1/4 inch en 23 3/4 inch. Maak drie extra bezuinigingen op gelijke afstanden tussen deze bezuinigingen . Pons het centrum secties met de beitel en hamer .
17

Snijd een vier bij vier tot een lengte van 5 1/2 voeten op de tafel zag . Stel blad de tafel zaag tot een hoogte van 1 3/4 inch. Maak een snede op 27 centimeter van de zwaaiende armen front-end en een andere bij 30 1/2 cm . Maak drie extra bezuinigingen op gelijke afstanden tussen deze t twee sneden . Pons het centrum secties met de beitel en hamer .
18

Snij een 1 cm breed , 1 cm diep pen in de rug van de swingarm is . Maak de bezuinigingen op de lintzaag . Pons het centrum met de beitel en hamer . De pen moet verticaal zijn , niet horizontaal . Boor een gat door de zwenkarm 1/2 inch van de boven-en 1/2 inch van de rug, zodat het stoten door de hele pen . Bevestig een 3/4 inch ooghaak naar de top van de zwenkarm , 1 cm onder de pen .
Bouwen aan de Contragewicht Emmer en bevestigen het streven Pin
19

Plaats de 3 1/2 inch breed dimensionale hout op de tafel zag . Snij twee 1 - voet lengte , een 1 1/2-foot lengte en twee 7 3 /4 inch lengtes. Snijd de multiplex om twee rechthoeken , 1 voet x 1 1 /2 meter .
20

Center een van de 1 1/2 meter lange dimensionale sjokt op front-end van de swingarm is . Zet het vast met drie 3 inch dekschroeven . Dit is de bodem van het contragewicht bak . De multiplex rechthoeken zijn de zijkanten. Bevestig ze aan de swingarm en de bodem met 3 inch dekschroeven bij 2 inch intervallen . Zet de 1 meter lange sjokt naar de voorkant van de bucket en terug op dezelfde manier .
21

Bevestig de 1 inch sleutelgat beetje aan de boor . Boor een 1 inch wiel van de 1 inch dik dimensionale hout. Bevestig een 1/2 inch boor aan de boor . Boor een 1/2 inch diep gat op zijkant van het wiel . Plaats de plug in het gat en zet het vast met houtlijm .
22

Plaats het wiel in de pen aan het einde van de zwenkarm , zodat de plug omhoog wijst . Zet deze vast met een 4 inch bout, twee ringen en een moer .
Eindmontage
23

Snij twee 4 1/2 voet lengte van nylon touw . Snij een 16 cm lang , 6 cm breed diamant van de denim doek. Bind voorste hoek van de diamant aan een stuk touw , de achterste hoek naar de andere . Beveilig een nylon touw om de zwenkarm 's eye haak . Je hebt nu een vrije einde van nylon touw . Bind dit uiteinde in een 1 inch hoepel . Deze ring zal aansluiten op het doel pin wanneer de trebuchet het geladen en klaar om te vuren .
24

Plaats de as op de staanders . Vervang de staander tops en zet ze vast met rechte haakjes en 1/2 inch hout schroeven . Zorg dat de as vrij kan vóór het aandraaien van de schroeven te verplaatsen . Hang het swingen op de as , pen te tapgat . Boor vier gaten door de pen gewricht. Bevestig de zwenkarm aan de as met vier 4 inch bouten , ringen en moeren .
25

Vul het contragewicht emmer met kattenbakvulling . Bevestig de twee 7 1/4 inch stukjes dimensionale hout naar boven de emmer met 3 inch dekschroeven .
26

Bevestig een 3/4 inch oog haak aan de bovenkant van de linker baan spoor van de trebuchet 's , 6 centimeter van de achterzijde van de trebuchet 's . Snijd een 6 voet lengte van nylon touw . Boor een gat in het midden van elke baan rail , 6 cm van de achterzijde . Dit is vuurmechanisme de trebuchet 's .