DIY Homemade Telescope Mount

Telescopen worden vaak verkocht zonder statief of tafel. Goede telescoop mounts kunnen vaak de kosten zo veel als de telescoop zelf . Hoewel deze high - end mounts goed gemaakt , ze zijn relatief eenvoudig van opzet . Veel vervaardigd mounts bestaan ​​slechts uit een basis , de pier en de montage -adapter. De materialen die verder gaan in deze bases zijn vrij goedkoop . Met een paar eenvoudige tools en technieken om een ​​zelfgemaakte telescoop mount.Things je nodig hebt
Multiplex Beam kompas
Jigsaw
3 - inch diameter bouwen , met schroefdraad , metalen leidingen
Metalen pijp flenzen
Schroevendraaiers
Schroeven Electric drill
Toon meer instructies
1 Let goed op basis van de telescoop bij het ontwerpen van de berg .

Ontwerp de mount. De meest eenvoudige vorm van de telescoop mount is een pier mount , die bestaat uit een basis , de pier en de montage -adapter. Bepaal de mount lengte, diameter van de basis en hoe de telescoop aan het systeem bevestigen . De mount is in hoogte moet de telescoop tot een kijkcomfort te verhogen. De diameter van de basis afhankelijk van de hoogte van de houder . De diameter van de basis moet tweederde van de hoogte van het onderstel zijn . Een 36 -inch hoge mount zal over een 24 - inch diameter basis. De montage- adapter is afhankelijk van de telescoop . Kopen van 2 Gebruik een timmerman balk kompas om de cirkel te maken .

Schets de mount 's base . Als de bouw van een 36 -inch hoge mount , een 24 - inch diameter ronde voet nodig . Gebruik een stuk triplex dat is 25 vierkante centimeter . Zoek het midden van het plein . Plaats de bundel kompas punt op het midden van het plein . Stel het kompas tot 24 centimeter en trek een cirkel .
3 Gebruik een handheld puzzel om grote cirkels diameter gesneden .

Knip de basis. Met behulp van een elektrische decoupeerzaag , knip voorzichtig langs de omtrek van de cirkel getekend in de vorige stap . Nadat de basis is uitgesneden , markeert het centrum van het basisstation met een potlood .
4 Gebruik pijp die is voorzien van schroefdraad aan beide uiteinden.

De berg pier voorbereiden . De pier zal worden gemaakt van 3 - inch diameter metalen leidingen . Dit type leidingen kunnen worden gekocht op elk gebouw levering winkel . Het wordt verkocht in standaard lengtes , zoals 36 cm . Gebruik leidingen die is voorzien van schroefdraad aan beide zijden . Schroef een 3 -inch pijp flens aan beide uiteinden van de buis om ervoor te zorgen dat ze goed passen . De flens heeft montagegaten ingebouwd om de pier om de basis te worden gemonteerd en de montage- adapter .
5

Bevestig de pier naar de basis. Plaats de punt van de balk kompas op middelpunt van de basis . Een cirkel met dezelfde diameter als de metalen flens aan de basis van multiplex . Schroef een flens van de buis en plaats het in de cirkel. Schroef de flens vast met schroeven die montagegaten de flens past.
6 Gebruik een boormachine om de montagegaten te creëren .

Maak de montage-adapter . Ontwerp van de adapter is gebaseerd op het type telescoop gebruikt . Bij gebruik van een Schmidt - Cassegrain telescoop , snijd een schijf met dezelfde diameter als de basis van de telescoop . Boor gaten in de dezelfde locaties als montagegaten van de telescoop . Gebruik bouten die overeenkomen schroefgaten de telescoop basisstation . Gebruik een elektrische boor om de gaten te maken in de multiplex -adapter .
7 Griptang zijn ideaal voor dit soort toepassingen .

Monteer de mount. Schroef de pier in de flens van de basis . Schroef houten montage adapter van de telescoop om de resterende flens . Schroef de telescoop naar de montage-adapter met behulp van een tang om de bouten aan te draaien .