Soorten Plastic afval

Kunststoffen spelen een belangrijke rol in het leven van mensen overal ter wereld . Voeding, onderdak, vervoer , en de algehele gezondheid en het welzijn van de mens verbonden zijn met plastic . De Verenigde Staten alleen al goed is voor $ 374.000.000.000 in de kunststofindustrie . De meeste mensen zijn zich niet bewust van hoeveel soorten plastic afval bestaan. Polystyreen

Polystyreen is een goedkoop plastic en komt veel voor in het dagelijks leven . De buitenkant van computers , modelvliegtuigen en doorzichtige plastic drinkbekers zijn gemaakt van polystyreen . Het wordt geproduceerd door vrije radicalen vinyl polymerisatie van het monomeer styreen . Mensen kunnen ook deze plastic kinderspeelgoed , keukenapparatuur en een föhn te vinden. Dit plastic kan worden gerecycled .
Polyvinylchloride

polyvinylchloride is een van de meest gebruikte kunststoffen en is te vinden in een breed scala van consumentenproducten . Zo worden items zoals plastic folie , credit cards , bouwmaterialen en rolluiken gemaakt van polyvinyl chloride . Terwijl de kunststof draagt ​​bij tot een veel producten , de productie van polyvinylchloride gemaakt en brengt een toxische chemische stof dioxine . Unlike polystyreen , polyvinylchloride moeilijk te recycleren . Als gevolg daarvan zijn stortplaatsen gevuld met de schadelijke plastic .
High Density Polyethyleen

Hoge dichtheid polyethyleen producten zijn te vinden in bijna elk huishouden . Boodschappentassen , flessen water , yoghurt containers , en shampoo flessen zijn gemaakt van hoge dichtheid polyethyleen . Het is ideaal voor het verpakken van producten met een korte houdbaarheid door het doorschijnende kleur en barrière- eigenschappen . Hoge dichtheid polyethyleen kan ook worden gebruikt om industriële chemicaliën te houden als gevolg van de chemische bestendigheid in de plastic .