Audio Interferentie Door de ionosfeer

De sfeer is een dynamisch , meerlagige systeem van het verplaatsen van gassen die de aarde omringen , waardoor het weer , ademlucht en een schild tegen schadelijke zonnestraling . Hoog in de atmosfeer , een zone genaamd de ionosfeer radio-en televisie-uitzendingen . De ionosfeer verstrooit en reflecteert radiogolven op een ingewikkelde manier die soms leidt tot slechte ontvangst en audio- interferentie. Ionosfeer

De ionosfeer vormen de bovenste laag van de atmosfeer , die zich uitstrekt vanaf een hoogte van ongeveer 50 mijl naar het punt waar de atmosfeer dunner aan het vacuüm van de ruimte . In deze regio , atmosferische gassen zijn bij een druk te laag om weersverschijnselen of in leven te blijven , en de energie van de zon komt bijna ongehinderd . Ultraviolet licht van de zon strips stikstof en zuurstof atomen van sommige van hun elektronen , waardoor ze in elektrisch actieve ionen die de transmissiepaden van radiogolven veranderen .
Radio Propagatie

Radiogolven gaan door de lagere atmosfeer van de uitzending antenne luisteraar ontvangende apparatuur. Hoge frequenties , zoals FM-radio , televisie en radar , meestal passeren de ionosfeer en de ruimte in. Deze transmissies worden " line of sight ", omdat ze reizen een rechte lijn en volgen niet de geleidelijke kromming van de aarde . Als je toevallig verder dan 60 mijl van een zendantenne te zijn , is het dan voorbij de horizon ; de aarde zelf blokkeert de signalen . Echter , de ionosfeer weerspiegelt laagfrequente golven , zoals AM en kortegolf radio . Deze golven stuiteren heen en weer tussen het aardoppervlak en de ionosfeer voor lange afstanden totdat de stroom van het signaal uiteindelijk vervaagt .
Multipad

De ionosfeer is geen perfecte , gelijkmatige laag; het heeft turbulentie , en het verwarmt en breidt overdag en koelt en contracten in de nacht. Het dynamische karakter van de ionosfeer betekent dat " karnen " radiogolven bewegen door het op complexe manieren . Een "pocket " in de ionosfeer kunnen toestaan ​​radiogolven erdoor te laten , en een aangrenzende zone kan dezelfde frequenties terug naar de aarde reflecteren . Op de plaats van ontvangst , creëert dit een fenomeen genaamd multipath , waar golven van dezelfde uitzending komen tot een ontvanger vanuit verschillende invalshoeken .
Fading Signalen

Radio -uitzendingen rechtstreeks komend van een zendantenne stap in zelfs , gecoördineerd golven als rimpelingen in een vijver . Zoals radiosignalen doorlopen verschillende zones in de ionosfeer , de golven in elke zone shift . De golven komen bij de ontvanger vanuit verschillende richtingen , en wanneer ze dat doen , soms elkaar opheffen ze uit en u geen signaal ontvangen. De ionosfeer verandert voortdurend het gereflecteerde hoeken van de golven , het maken van verre radioprogramma's in-en uitfaden .